Home

Mcq on breast anatomy

In females, it functions as a mammary gland, which generates and secretes milk to feed infants. Both females and males cultivate breasts from the same embryological tissues. If you need to learn about the human breast's anatomy, this quiz can be your guide Breast MCQ 1. After intraductal papilloma, unilateral bloody nipple discharge from one duct orifice is most commonly caused by which of the following pathologic conditions? A. Paget's disease of the nipple Quiz your students on Anatomy and Physiology of the Breast using our fun classroom quiz game Quizalize and personalize your teaching. Quiz your students on Anatomy and Physiology of the Breast using our fun classroom quiz game Quizalize and personalize your teaching. Tip. Tap . a student's name. below to see what they need help with. 10- A 20 year old women presents to the breast clinic with a firm painful 2 cm lump in the upper outer quadrant of the right breast. The lump is well defined and extremely mobile. Your next step in managing this patient will be. □ A. reassure and discharge if mammography is norma

MEDICAL GROSS ANATOMY: Multiple Choice Questions. UPPER EXTREMITY. his first physical examination during a third year clerkship a self-conscious medical student performs a cursory breast exam. After quickly glancing at the woman's breasts and palpating them haphazardly, the student concludes that they are unremarkable for any signs of. BREAST: ANATOMY. breasts are composed of... glandular and fibrous (supporting) tissue embedded in fatty matrix with blood vessels, lymphatics, and nerves. • in subcutaneous tissue (superficial fascia), overlying the pectoralis major m. Nice work Sternum anatomy quiz for students taking anatomy and physiology. When studying for exams in anatomy, you will be required to know the structures of the sternum (also called the breastbone). In this anatomy quiz, you can test your knowledge on how to identify the anatomical structures of the sternum

Anatomy MCQ Questions and Answers Quiz. 1. A muscle which flexes both hip and knee joints is. 2. Abnormal lateral curvature of vertebral column is known as. 3. All are the contents of spermatic cord EXCEPT. 4. All are the contents of supeficial perineal pouch EXCEPT Anatomy Faculty and Staff - M1. Foundations of Medicine II Vital Functions I. Vital Functions II. Vital Functions III. Block 5 2019-2020. Cranial Cavity & Brain 2021. Orbit & Eye 2021. Synovial Joints, Muscle Compartments, & Neurovasculature 2021. Patterning of Upper & Lower Limbs 2021. Shoulder, Brachial Plexus, & Arm 2021. 2) Regarding ulnar nerve. Choose 2 of the following options. A. arises from lateral cord of the brachial plexus. B. supplies flexor carpi ulnaris muscle. C. supplies abductor pollicis brevis. D. supplies the 2nd lumbrical muscle. E. a lesion at the wrist joint causes more deformity than a lesion at elbow joint

Anatomy of the breast

Surgery MCQ PDF - Free Answer. d) Inflammatory carcinoma of the breast is a rare aggressive tumor that blocks the sub dermal lymphatics as a result of which cutaneous edema is common . Differentiating it from a breast abscess is important and biopsy is diagnostic. It is also responsible to peau d orang Best Breast Interview Questions and Answers. Dear Readers, Welcome to Breast Objective Questions and Answers have been designed specially to get you acquainted with the nature of questions you may encounter during your Job interview for the subject of Breast Multiple choice Questions.These Objective type Breast Questions are very important for campus placement test and job interviews 13. 14. 15. Information. This Thorax anatomy MCQ Quiz is based on the important question answer. So that you can check your knowledge for Thorax for upcoming exams. Thorax is the region between the neck and abdomen that contain two important organs lungs and heart. Questions from Thorax anatomy frequently asked in the NEET and other competitive. BREAST CANCER Multiple Choice Questions :- 1. After intraductal papilloma, unilateral bloody nipple discharge from one duct orifice is most commonly caused by which of the following pathologic conditions? A. Paget's disease of the nipple Anatomy 100 mcqs with answer If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed

Onco Breast 21-35. Q1. Contraindication for Breast Conserving Surgery in Carcinoma Breast. a) Small lump to breast ratio. b) Central tumor mass. c) Tumor size less than 5 cm. d) Young age of the patient. 1) b. Breast conservation involves resection of the primary breast cancer with atleast 2 mm margin of normal-appearing breast tissue, adjuvant. Anatomy MCQs for first year mbbs: A 25 year old patient came in emergency with history of fall on outstretched hand. On X-ray examination, he was found to have dislocation of acromioclavicular joint. The most important factor for stability of this joint is. Capsule of AC joint. Superior ligament of AC joint. Inferior ligament of AC joint The mammary gland is a distinguishing feature of mammals and its primary role is to produce milk to nourish offspring (Figures 1.1, 1.2, 1.3). In humans, the breast has a multitude of further roles including being a major female sexual characteristic and a key part of female body image. 1. Multiple Choice Questions. Lung Cancer. Relating mainly to Chapter 8 of the text. Colorectal Cancer. Relating mainly to Chapter 9 of the text. Breast Cancer. Relating mainly to Chapter 10 of the text. Ovarian Cancer. Relating mainly to Chapter 11 of the text Related Anatomy articles • Anatomy Mock MCQ Test 229 • Anatomy Mock MCQ Test 228 • Cranial nerves tutorial • Gray's anatomy of the human body • Right Coronary Artery • Arteries of arch of Aorta • Daily Online Mock Test 142 : Anatomy • Anatomy [Upper Limb]; Free Online Mock Test 110 • Anatomy [Upper Limb]; Free Online Mock Test 7

Breast Anatomy And Physiology Quiz! Trivia - ProProfs Qui

  1. ed, some degree of asymmetry is noted in most breasts. Other deformities include kyphosis, scoliosis, or some type of pectus deformity. The majority of the breast consists of glandular (milk.
  2. Chapter 15: Multiple choice questions. Try the multiple choice questions below to test your knowledge of this chapter. Once you have completed the test, click on ''Submit Answers for Grading'' to get your results. This activity contains 15 questions
  3. Anatomy of the breast Anatomy of the breast for medical/dental students. This presentation also contains MCQs to test your knowledge as well as clinical scenario to apply your knowledge
  4. Home / Courses / Basic Science / Anatomy MCQs / Anatomy MCQs Overview Curriculum Instructor Here you can find Anatomy questions and answers grouped into quizzes, featured in multiple-choice questions with explanation similar to other medical exams like USMLE. Anatomy MCQs Anatomy Quiz 10 Abdomen & Pelvis Quiz 30 questions Anatomy Quiz 1 20 questions Anatomy Quiz 2 20 questions Anatomy Quiz 3.

MEDICAL FACTS AND MCQ'S: Breast MC

Breast Anatomy Center. The breast, or mammary gland is made up of lobules, milk producing glands, and a system of ducts to transport milk. Both males and females have breasts. Abnormal enlargement of breasts in men is referred to as gynecomastia. In women, during pregnancy the breasts grow larger and produce milk laterally through the medial wall of the cavernous sinus via small branches from the internal carotid arteries. posteriorly from small branches from the terminal basilar artery, that also supply the posterior pituitary. via a portal circulation which descends along the infundibulum draining the hypothalamus. Check answer Upper limb mcqs 1. Muhammad Ramzan UL Rehman UPPER LIMB MCQ 1. Regarding the clavicle, all are correct EXCEPT: a. It is an example of the short bones. b. It is the first bone to ossify in the fetal life. c. It ossifies in membrane. d. It is the commonly fractured bone. e. It has no medullary cavity. Answer a 2 Breast health is a source of concern for most women. Although breast cancer is a fairly common malignancy affecting one out of every eight women in the U.S. at some point in life, benign (non-cancerous) conditions of the breast are much more common. In fact, most masses and lumps in the breasts are not cancer. Breast cancer occurs in males as well, but it accounts for a small percentage of all.

Sample Decks: Adaptation to Pregnancy, Anatomy of the Breast and Physiology of Lactation, The Female Pelvis Show Class OLD RDX MCQ. OLD RDX MCQ Flashcard Maker: Lotte Steffens. 1,358 Cards - 14 Decks - 1 Learner MD 1 Anatomy (MCQ) Flashcard Maker: Erica Lee. 79 Cards - 3 Decks MCQ Companion to Applied Radiological Anatomy Arockia Doss, Matthew J. Bull Alan Sprigg and Paul D. Griffiths Obstetric anatomy 100 A. Doss and A. Sprigg The breast 104 A. Doss and M.J. Bull *From Applied Radiological Anatomy:'The renal tract and retroperitoneum'. Multiple Choice Questions Section 1: Androgen Production and Mechanisms Henry G. Burger, M.D., Ph.D. 77(Suppl 4):S3-5 Androgen production in women 1. Androgens and androgen precursors are synthesized by what glands? a) anterior pituitary gland b) adrenal medulla c) ovaries and the adrenals d) only by the ovaries 2

Anatomy and Physiology of the Breast Quiz Quizaliz

The following statements regarding screening for breast cancer are correct? a) Mammography is offered to all women between the ages of 50 and 75 years in the UK. b) Studies have shown an approximate 30% reduction in mortality with screening using mammography. c) Most radiographically suspicious lesions are subsequently confirmed as malignant Breast Composition, Location, Bed, Features, Vasculature, Nerve Inervation Breast Anatomy study guide by jbouzo includes 26 questions covering vocabulary, terms and more. Quizlet flashcards, activities and games help you improve your grades Anatomy is concerned with the function of body parts. C) A baby suckling at the breast stimulates greater milk production. C) Maintenance of a constant body temperature is accomplished through sweating or shivering. D) Regulation of glucose levels in the blood requires the actions of two pancreatic hormones, insulin and glucagon..

SURGERY MCQS AND EMQS by R. W. Parks MD, FRCSI, FRCS (Ed) Senior Lecturer/Honorary Consultant Surgeon Department of Clinical and Surgical Sciences (Surgery) University of Edinburg This hub has few mcqs on anatomy of axilla. It is aimed at medical, nursing and paramedical students. Students are advised to read standard textbooks before answering these question Medical Gross Anatomy Practice Questions: Musculoskeletal | Cardiovascular & Respiratory | Gastrointestinal | Reproductive & Endocrine | Nervous.

Important University Questions of Upper Limb. Q.1: write short notes on Erb's paralysis and Klumpke's paralysis. 2.5+2.5. Q.2: Name the climbing muscles. Give their origin, insertion, nerve supply and actions.1 +4. Q.3 Mammary gland is a modified sweat gland situated in the superficial fascia of pectoral region. A small extension called axillary tail of Spence pierces deep fascia and lies in the axilla. Extent: Vertically from 2nd to 6th rib and horizontally from lateral border of the sternum to the mid-axillary line. Deep relations: From superficial to deep are CHAPTER 1 Anatomy of the Breast Mammary gland (glandula mammaria s. mamma) is a pair organ, which relates to the type of the apocrine glands of the skin. It mostly occurs at the base on the large breast muscle (m. pectoralis major), partially on the front of ridge‐shaped muscle (m. serratus anterior) and crossing the free edg The general anatomy quizzes. Each of the quizzes below includes 15 multiple-choice questions. If you get an answer wrong we'll tell you the right answer, and your overall score is presented at the end of the quiz. Come back to repeat the quizzes regularly, and you'll quickly learn the 'language of anatomy'! Choose from the following categories Posts about Anatomy MCQs written by Dr KAMAL DEEP. Review of Critical Care Medicine. The plexus of lymph vessels in the breast arises in the interlobular connective tissue and in the walls of the lactiferous ducts and communicates with the subareolar plexus of lymph vessels. All india MD/MS exams MCQs, Anatomy MCQs, Medical MCQs.

ONCOLOGY MCQs. 11. Which of the following tumors may cause elevated CEA levels? A. Breast cancer. B. Colorectal cancer. C. Gastric cancer. D. Lung cancer. E. All of the above. Answer: E. 12. The presence of which marker is a significant poor prognosis variable for patients with breast cancer: A. CEA. B. C-erb B-2. C. AFP. D. Human chorionic. Anatomy and Physiology Multiple Choice Questions. The cerebrospinal fluid flows in the space between Arachnoid matter and? Piamater. Duramater. Ligamentum Flavum. Periostium. Arterial blood gas result with pH 7.3 and PCO2 is 46mm Hg denotes? Normal

MEDICAL GROSS ANATOMY: Multiple Choice Question

anatomy mcq (الاجابات هى الحروف اللى بعد كلمة answer) 1. Regarding the clavicle, all are correct EXCEPT: a. It is an example of the short bones. b. It is the first bone to ossify in the fetal life. c. It ossifies in membrane Practice: Reproductive system questions. Practice: Reproductive system questions 2. This is the currently selected item. Welcome to the reproductive system. Anatomy of the male reproductive system. Transport of sperm via erection and ejaculation. Spermatogenesis. Testosterone. Basics of egg development Breast anatomy . The female breast is found anterior to the pectoralis muscles and is composed of a network of lobules and ducts (see Figure 1). Lobules are the secretory units of the breast that are made up of many epithelial acini cells. These secrete milk into a series of ducts which eventually form the lactiferous ducts that empty onto the surface of the nipple Risk factors & breast cancer: Take Quiz: Breast cancer and breast density: Part 2: Take Quiz: Breast cancer and breast density: Part 1: Take Quiz: Breast cancer incidence & diabetes: Take Quiz: Incidence of breast cancer: Take Quiz: Anatomy of breast cancer: Take Quiz: Ultrasonography screening and dense breasts: Take Quiz: Family history of.

BREAST: ANATOMY Flashcards Quizle

b a transverse wave. c being formed by particle oscillations. d changes in electrical properties of tissues. 19. Ultrasound used for diagnosis. a has a frequency in the region 2 to 10 kHz. b has a velocity in air of 1500 ms −1. c will not travel through a vacuum. d is produced and detected by a transducer The mammary gland is an organ of ectodermal origin whose structure reflects its function: the production of milk for lactation. In humans, the breast has both an aesthetic value and an erotic relevance. The size and shape of women's breasts vary considerably. True symmetry does not exist in reality. Often one breast is slightly larger or. On arrival to labor and delivery, the patient denies any headache, visual changes, nausea, vomiting, or abdominal pain. The heart rate strip is reactive and the toco- dynamometer indicates irregular uterine contractions. The patient's cervix is 3 cm dilated. Her repeat blood 12 f pressure is 160/90 mm Hg MCQs. Grainger & Allison's Diagnostic Radiology: Single Best Answer MCQs, 5e. First FRCR Anatomy: Questions and Answers. MasterPass: Final FRCR Part a Modules 1-3 Single Best Answer MCQS. MasterPass: Final FRCR Part A Modules 4-6 Single Best Answer MCQS. Top 3 Differentials in Radiology: A Case Review Next Page Previous Page CANCER BIOLOGY MCQs 1. Carcinogens are caused by a) ionic radiation b) tar in tobacco c) naturally d) none of these 2. In a community, a number of cells are regulated b

Lower Limbs mcqs 1) Tensor fasciae latae is supplied by : a) anterior division of femoral nerve b) superior gluteal nerve c) nerve to vastus lateralis d) inferior gluteal nerve e) lateral femoral cutaneous nerve 2) Which structure is intrasynovial at the knee joint: a) oblique popliteal ligament b) tendon of popliteu The mammary gland is a highly evolved and specialized organ present in pairs, one on each side of the anterior chest wall. The organ's primary function is to secrete milk. Though it is present in both sexes, it is well developed in females and rudimentary in males. It is also a vital accessory organ of the female reproductive system Erythema of the breast tissue has a wide range of causes including infection (e.g. mastitis or breast abscess), trauma (e.g. fat necrosis) and underlying breast cancer. Puckering of breast tissue is typically associated with invasion of the suspensory ligaments of the breast by an underlying malignancy that results in ligamentous contraction.

Multiple Choice Questions – Anatomy of Axilla | This orMBBS Medicine (Humanity First): Breast anatomy

The surgeon revealed that the tumor had affected an organ whose lymphatic vessels drain directly into the thoracic duct. Specify this organ: 2013. A. Esophagus. B. Trachea. C. Left main bronchus. D. Heart. E. Pericardium. X-ray examination of a patient allowed to diagnose a tumor in the superior lobe of the right lung These MCQs are specially framed to strengthen the conceptual understanding of various biology topics. Human Physiology MCQs encompasses multiple concepts such as human digestion, nervous system, human reproduction, body fluids and circulation, etc. Typically, questions from various competitive exams are based on facts and definitions Multiple choice questions (MCQs) can be an excellent tool for self-guided learning, allowing individuals to identify areas where their knowledge is weak, as well as allowing the development of metrics to compare oneself with one's peers.They are also extensively used in assessment during medical training. For questions to be useful, however, they need to be well written and adhere to a number. Latest Skin Multiple Choice Questions and answers pdf free download free. My younger sister was sicking of breast cancer and her name is Sandra David I and my family have taking her to all kind of hospital in USA still yet no good result. I decided to search for cancer cure so that was how I found a lady called Peter Lizzy. Nero Anatomy.

Sternum Anatomy Quiz - Registered Nurse R

Students love our anatomy quizzes. Over 2,027,621 medical students and professionals all over the world have used Kenhub to learn anatomy. If I had to select one study tool it would be the Kenhub quizzes. My class just ended, and I got a 4.0!. What really solidified my knowledge was finding out where the holes and gaps in my. Multiple Choice Questions on Endocrine System. 1. Injury to adrenal cortex is not likely to affect the secretion of which one of the following? a) aldosterone b) cortisol c) Adrenaline d) both adrostenedione and dehydroepiandrosterone 2. Toxic agents present in food which interfere with thyroxine synthesis lead to the development o

Anatomy multiple choice questions and answers MCQ

Breast Anatomy Quadrants - Surface Anatomy Of Anterior

University of Michigan Medical School - Practice Question

Course overview BIE Revisiting Basics is a 15 lecture series designed to help radiologists, radiology fellows and trainees, as well as surgeons to get the basic knowledge and understanding of breast imaging for application in their practice and exams. Register now Course Director's Message We have worked hard to carve the series that would provide Lecture Series 2021 Read More Anatomy Course Content Weight age Systems No. of Ques. Embryology 4 Histology 3 Osteology 1, Arthrology+ radiological anatomy 2 6 Myology, angiology,Neuroanatomy 6 GI 1-2, Hepato-Biliary 3, Pancreas+Spleen 4 12 Genito-urinary 4 Endocrine glands 1, breast 2 7 CVS, Respiratory 8 Total 50 Class Schedule: Paper I Date and Day Time Topics.

Anatomy Mock MCQ Test 229 Anatom

Please Share This Share this content. Opens in a new window; Opens in a new window; Opens in a new window; Opens in a new window; Opens in a new window; Opens in a. MCQ Obstetrics and Gynecology Nursing Questions and Answers :This MCQ set are based on OBG-Obstetrics and gynecology topics. In This we covered questions are from OBG topics like female reproductive organs, labour process, child birth, newborn, contraception and others .These questions are important questions for various government nursing exams.obstetrics and gynaecology mcqs is online and.

breast - Surgery SuperSpeciality MCQs for MC

TOP 35+ Breast Interview Questions - Latest Breast

PATHOLOGY MCQ . 1) Hypertrophy . a) occurs after partial hepatectomy . b) increases function of an organ exponentionally . c) is triggered by mechanical and trophic chemicals . d) occurs after dennervation . e) is usually pathological . 2) All the following are features of apoptosis EXCEPT . a) cell swelling . b) chromatin condensatio Learn. Access over 5000 MCQs and flashcards covering clinical medicine, anatomy and basic sciences. Learn more effectively using our spaced-repetition alogrithm and track your performance I was diagnosed with stage 3 breast cancer in August of 2010. A precious friend told me about Dr Itua Herbal Center in West Africa,She gave me his contact number and email address,I contacted him quickly so he give me guaranty that his herbal medicine will cure my cancer and i will be heal forever I said Okay.I ask him about the process for the cure,he ask me to pay for the fees which i did. brain anatomy mcqs (1) branches of uterine artery (1) breast anatomy mcqs (1) breast cancer (1) breast cancer mcqs (1) breast lymphatic drainage (1) breast mcqs (1) breast oncology mcqs (1) broca's aphasia (1) bulbocavernosus (1) bulbospongiosus (2) canals in the thigh (1) CARBOHYDRATES (1) Cardiac cycle (1) carotid sheath (1) carotid triangles (1

Thorax anatomy MCQ Quiz Free Online Practice Tes

1- This online MCQ practice test paper contains 30 questions. 2- Each question in this online practice test paper have four options and only 1 option is correct. 3- You can view the answers of this practice test paper after submitting the practice test paper. Note: The answers mentioned at the end of practice test are the best suitable option. A collection of MCQs covering cardiac anatomy. Start. Pulmonary anatomy quiz 1. A collection of MCQs relating to pulmonary anatomy. Start. Pulmonary anatomy quiz 2. A collection of MCQs relating to pulmonary anatomy. Start. Abdominal Surgical Incisions & The Rectus Sheath Quiz Chapter 25 Gas exchange. Chapter 26 The upper gastrointestinal tract. Chapter 27 The lower gastrointestinal tract. Chapter 28 The liver, gallbladder and biliary tree. Chapter 29 Pancreas and spleen. Chapter 30 Digestion. Chapter 31 The kidney: microscopic. Chapter 32 The kidney: macroscopic. Chapter 33 The ureter, bladder and urethra Question. 22. Question. Which of the following is false about hereditary angioneurotic edema ? It is due to deficiency of C! inhibitor. The mediatior is C2 kinin. It is treated by infusion of fresh plasma. It is always non-fatal. 23

300+ TOP BREAST CANCER Objective Questions and Answer

Anatomy 100 mcqs with answer - MedicalGee

Multiple Choice Questions - Anatomy of Axilla. This hub has few mcqs on anatomy of axilla. It is aimed at medical, nursing and paramedical students. Students are advised to read standard textbooks before answering these questions. Article by bhola bika Pharmacology (Question set 1) 1. Drugs are excreted from the body through.. 2. Application of the drug to the skin usually by a friction is known as.. 3. When the drug is introduced in the bone marrow, the route is called as... 4. Test dose of penicillin is administered by which of the following route Chapter 7 Shock. Chapter 8 Burns. Chapter 9 The skin and its adnexae. Chapter 10 The chest and lungs. Chapter 11 The heart and thoracic aorta. Chapter 12 Arterial disease. Chapter 13 Venous disorders of the lower limb. Chapter 14 The brain and meninges. Chapter 15 Head injury Live Anatomy MCQ Quiz - Pelvis and Perineum - Part 1. Apr 10, 2021 • 1h . Chetanya Mittal. 992K watch mins. A-Z of the Applied Anatomy of the Breast. Ended on Nov 13, 2020. Chetanya Mittal. English Anatomy. Anatomy Previous Year Question - Full Syllabus - PGI. Ended on Feb 22, 2021. Chetanya Mittal

Anatomy of the Female Breast

CBSE Class 11 English Hornbill book Chapter 3 Discovering Tut: the Saga Continues Multiple Choice Questions ‌(MCQs‌) with Answers. Here is a compilation of Free MCQs of Class 11 English Hornbill book Chapter 3 - Discovering Tut: the Saga Continues.. Students can practice free MCQs as have been added by CBSE in the new Exam pattern. At the end of Multiple Choice Questions, the. Upper Limb Anatomy - Answers 1 C 2 E 3 B 4 A 5 D 6 A 7 A 8 C 9 A 10 B 11 C 12 D 13 A 14 C 15 D & B 16 All are correct 17 A 18 No answer 19 No answer 20 No answer 21 No answer 22 No answer 23 No answer 24 No answer 25 No answer 26 No answer 27 B 28 A 29 B 30 C 31 E 32 E 33 A 34 Developed to complement its highly illustrated parent text, Applied Radiological Anatomy, both books can be used together or independently of one another. The choice of questions are relevant and useful for radiology trainees world-wide These MCQs are based on UHS BCQs and MCQs pattern but all 1st year MBBS students can get benefit from this rich content. Note : Answers are in Bold form. 1. Which of the following co-factor is required for the synthesis of gamma amino butyric acid (GABA), serotonin , epinephrine, dopamine and histamine from their respective amino acid precursors Imaging Anatomy : Text and Atlas Volume 1, Lungs, Mediastinum, and Heart Breast MRI Interpretation : Text and Online Case Analysis for Screening and Diagnosis Essential practice MCQs with detailed explanations. Succeeding in the FRCR Part 1 Anatomy Exam : An Illustrated Guide Including 20 Mock Examinations Comprising 400 Images SPM - MCQ 127 - Intrauterine contraceptive devices. The following statements are true about Intrauterine devices (IUD) except: A. Multiload Cu-375 is a third generation IUD. B. The pregnancy rate of Lippes loop and Cu—T 200 are similar. C. IUD can be used for Emergency Contraception within 5 days